Veelgestelde vragen

LED Verlichting

Ja! Hoge kwaliteit LED verlichting gaat altijd vele malen langer mee dan gloeilampen, spaarlampen, gasontladingslampen etc... De levensduur van een LED lamp hangt grotendeels af van de kwaliteit van de driver die ervoor zit. De LED verlichting van Ekolight gaat tot wel 50.000 branduren mee! Daarom geven wij u standaard 3 jaar garantie op ieder product.
LED verlichting is al vanaf een paar euro aan te schaffen in veel winkels. Echter zult u voor deze prijs nooit de juiste LED verlichting voor uw bedrijf vinden. Dit komt doordat deze verlichting bedoeld is voor particulieren om 's avonds een paar uur in huis te branden. Voor uw bedrijf wenst u uiteraard hoogwaardige LED, welke heel veelbranden en lang moeten meegaan. Daarom is hier een veel betere LED driver nodig. Dit brengt automatisch een wat hogere prijs met zich mee.
LED verlichting is verkrijgbaar in alle kleuren! Vaak wordt bij LED gedacht aan koud wit-blauw licht wat zeker niet in een huiskamer/kantine gewenst zou worden. Tegenwoordig is er LED verlichting welke niet te onderscheiden is van de 'ouderwetse' gloeilamp. Daarnaast zijn ook alle andere kleuren van de regenboog in LED te krijgen.
Dit hangt helemaal af van de situatie, ruimte en werkzaamheden. Voor systeemplafonds wordt steeds vaker gekozen voor LED Panelen. Deze vormen een mooi strak geheel en gaan helemaal op in het plafond. Ook is het mogelijk de panelen aan staaldraden te hangen of met een opbouwframe te bevestigen als er geen systeemplafond is. Heeft u momenteel TL armaturen en wilt u met een kleine ingreep geld besparen dan kan worden gekozen voor LED buizen.
Niet alle LED verlichting is standaard te dimmen. Wel zijn van veel modellen bij Ekolight dimbare varianten te verkrijgen. Let u dus goed op dat u dit, mocht het gewenst zijn, bespreekt met uw contactpersoon bij Ekolight. Nog geen contact gehad met ons? Mail ons dan even of laat u terugbellen...
De Powerfactor (PF) geeft aan hoeveel blindstroom er gecreëerd wordt door de verlichting. Naast het werkelijke vermogen wordt door de LED ook een schijnbaar vermogen gecreëerd dat niet op de kWh-meter te zien is. Het verschil tussen deze twee is blindstroom. Veel blindstroom (dus een lage PF) veroorzaakt een gevaarlijke situatie voor uw groepenkast en bedrading. Zorg daarom altijd dat u hoogwaardige LED verlichting neemt met een PF boven de 0,9
CRI is een kleurweergaveindex, oftewel een maat waarin men constateert hoe kleuren worden weergegeven door een lamp. De waarrde van de index ligt tussen de 0 en 100. 100 geeft aan dat kleuren net zo goed worden weergegeven als in zonlicht. De LB waarde van LED verlichting geeft aan hoeveel de lichtopbrengst afneemt tijdens hun levensduur. Als men LED koopt met een levensduur van 50.000 branduren en een LB waarde L70B50 betekent dit dat na 50.000 uur de LED maximaal naar 70% van zijn lichtopbrengst is gegaan (L70). De B50 betekent dat in het slechtste geval zo'n 50% van de verlichting onder die 70% opbrengst is gezakt. Dit zal in praktijk zelden voorkomen.

Service

Met uw vragen, klachten of opmerkingen vragen we u direct contact met ons op te nemen via mail of telefoon: 06 55820295. Geef hierbij  een omschrijving van de vraag/klacht en uw bedrijfsnaam of factuurnummer. Dan gaan we direct voor u op zoek naar de oplossing!
Geen probleem! U kunt live chatten met één van onze medewerkers (zie rechtsonder in scherm) of contact per mail of telefoon opnemen.
Op alle LED verlichting van Ekolight krijgt u 3 jaar garante. Mocht er dus onverhoopt een lamp of LED driver kapot gaan en het komt niet door water, laten vallen of vernieling, dan ontvangt u van ons een nieuw exemplaar.
Als de lamp onder normale omstandigheden er plotseling mee stopt binnen 3 jaar na aanschaf, dan ontvangt u van ons een nieuwe lamp! Dit geldt niet als de lamp bijvoorbeeld is laten vallen, in contact is geweest met water of verkeerd is aangesloten door iemand buiten Ekolight.

Bestellen & Levering

Bestellen van uw LED producten kan heel simpel door één van onze medewerkers te bellen of te mailen. Ook kunnen wij u terugbellen. Mocht u nog twijfelen over uw bestelling of advies wensen dan kunt u dit ook eenvoudig met deze persoon bespreken!
De levertijd verschilt per bestelling. Doorgaans ligt deze tussen de 3-14 werkdagen. De meestgebruikte producten als LED Panelen en LED TL's zijn vaak in enkele dagen leverbaar. Voor zeer uitzonderlijke producten hebben we wat meer tijd nodig... Vraag dit gerust na bij één van onze medewerkers!
Zeker! Als installateur kunt u voor een gereduceerde prijs LED verlichting bij ons inkopen. Naar uw klanten toe kunt u dezelfde service en garantie bieden en u bent zeker dat u kwalitatief hoogwaardige LED aanbiedt aan uw klant. Bent u gevestigd in zuidwest Nederland? Neem dan contact op met Olivier, rayonmanager van deze regio. Woont u buiten deze regio? Neem dan contact op met Rien!

Ekolight

Simpel uitgelegd: in een besparingscheck wordt uitgerekend wat u gaat besparen. Dit betekent dat de gegevens van de huidige en de LED verlichting worden ingevoerd en het programma rekent uit wat u gaat besparen per jaar, wanneer u de LED verlichting heeft terugverdiend en hoeveel dit in CO2 uitstoot scheelt.
Uiteraard! Ekolight helpt graag bij uw overstap naar LED. Goed advies staat bij ons hoog in het vaandel, en daar hoort zeker een besparingscheck bij. Wij maken deze graag kosteloos en vrijblijvend voor uw bedrijf!
Graag! Wij komen graag bij uw bedrijf langs om samen te kijken waar u kunt besparen en hoeveel. Mocht investeren in LED niet aantrekkelijk zijn dan geven wij dit ook aan. Een tevreden klant is voor ons het belangrijkste! Het voordeel van ons bezoek is dat u zeker bent dat de juiste LED verlichting met de juiste fitting wordt genoteerd.
Op afstand is dit moeilijk te bepalen. Wij hebben een pagina gemaakt waar de meest voorkomende fittingen staan. Die vindt u hier. Mocht u er niet uitkomen, kunt u altijd contact opnemen of per mail bijvoorbeeld een foto meesturen.
© 2016: Ekolight, All Rights Reserved | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress