Ekolight helpt Middelburg energieneutraal te worden

Wethouder Chris Dekker bezocht vanochtend het Durps uus op d’n oek om daar kennis te nemen van de energiebesparende maatregelen. In het dorpshuis van Nieuw- en Sint Joosland is onlangs door Ekolight Nederland LED-verlichting aangebracht. Dit levert een energiebesparing op en het draagt bij aan de ambitie van Middelburg om in 2050 energieneutraal te zijn.

Eerder plaatste Ekolight al LED in verschillende parkeergarages, het stadskantoor, de gemeentelijke werkplaats en alle gymzalen van de gemeente.

Naast de elektriciteitsbesparing biedt LED nog meer voordelen. De lampen gaan veel langer mee. Vooral op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn, zoals in de gymzaal, scheelt dat veel montage-uren. Bij de traditionele spaarlampen gaat er nogal eens een voorschakelapparaat kapot. Doordat die voorschakelapparaten bij LED-lampen niet meer nodig zijn, hebben we geen reparatiekosten.

Het dimmen van LED-lampen geeft ook extra elektriciteitsbesparing op het moment dat het lichtniveau gedimd wordt. Dat in tegenstelling tot het dimmen van gloeilampen, waarbij nauwelijks sprake is van besparing.

Dorpshuis Nieuw- en St Joosland

v.l.n.r: Wethouder Chris Dekker, Olivier de Puit (Ekolight), Johan van Hell

© 2016: Ekolight, All Rights Reserved | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress